СҮТ ӨНІМНІҢ САПАСЫН ЖƏНЕ ҚАУІПСІЗДІГІН ЖЕТІЛДІРУДІҢ НЕГІЗГІ ШАРАЛАРЫ

Authors

  • Х. Х. Макажанова Алматы технологиялық университеті
  • Б. Е. Абдикалиева Алматы технологиялық университеті
        27 95

Keywords:

analysis of soil, analysis of water, analysis of a forage, analysis of milk,

Abstract

For definition of the general quantity of microorganisms of a cattle-breeding complex the analysis of soil, water, a forage, milk is carried out. For the purpose of improvement of quality of milk we spend all complex of the researches influencing its safety.

References

1. Андреева М.А., Молокеев А.В., Молокеева Н.В. и др. Разработка лечебных и диетических кисломолочных продуктов-эубиотиков // Ж-л. Биотехнология. Теория и практика № 3-4, 2000, с.53-54.

2. ГОСТ 8218 – 89 Молоко. Метод определения чистоты. - М.: Изд-во стандартов, 1989. – 6 с.

3. Степаненко, П. П. Микробиология молока и молочных продуктов: учеб. Для ВУЗов / П. П. Степаненко. – Сергиев Посад: ООО «Все для вас – Подмосковье», 1999. – 145с.

4. Горбатова, К.К. Биохимия молока и молочных продуктов / К. К. Горбатова – 2-е изд., доп. и перераб. – СПб.: КОЛОС, 1997. – 288с

Downloads

How to Cite

Макажанова, Х. Х., & Абдикалиева, Б. Е. (2015). СҮТ ӨНІМНІҢ САПАСЫН ЖƏНЕ ҚАУІПСІЗДІГІН ЖЕТІЛДІРУДІҢ НЕГІЗГІ ШАРАЛАРЫ. Experimental Biology, 48(2), 277–279. Retrieved from https://bb.kaznu.kz/index.php/biology/article/view/852

Most read articles by the same author(s)