ТҮЙЕ СҮТІ НЕГІЗІНДЕГІ ҚҰРҒАҚ БИОЛОГИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІ ҚОСПАНЫҢ САПАЛЫҚ МІНЕЗДЕМЕСІ

Авторы

  • У. З. Сагындыков Алматы технологиялық университеті
  • Ж. Мамырбекова əл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университеті
  • Х. Х. Макажанова Алматы технологиялық университеті
  • С. С. Губарева Қазақ өңдеу жəне тамақ өнеркəсібі ғылыми-зерттеу институты

Ключевые слова:

түйе, сүтқышқыл бактериялары,

Аннотация

Бұл жұмыста түйе сүтінің негізінде құрғақ биологиялық белсенді қоспаны кептіру тəсілдері мен олардың сапалық көрсеткіштері зерттелген.

Библиографические ссылки

1 Шарманов Т.Ш. Новые направления в создании здоровой пищи //Пищевая и перерабатывающая промышленность. - 2000. - №2. - С.20-21.

2 Шығаева М.Х., Қасымбекова С.К. жəне басқалар. Қазақстанның əр түрлі облыстарының шұбат үлгілерінен бөлініп алынған лактобацилдер // Жаршы. – 2002. - №9.- С.25-28.

3 Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Никитина Е.Т., Байжомартова М.М. Перспективы повышения качества и лечебно-профилактических свойств шубата // Вестник КазНУ. Сер.Биол. – 2002. - №1. - С.23-28.

4 Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Нурумбетова Б.К. Ассоциация молочнокислых бактерий и дрожжей для сбраживания кобыльего молока // Вестник КазНУ. Сер.биол. - 2001. - №1(13). - С.75-78.

5 Нармуратова М.Х., Конуспаева Г.С., Иващенко А.Т., Луазо Ж., Файе Б. Изучение физико – химического состава верблюжьего молока ЮКО// Вестник серия биологическая. - Алматы. - №1 (36), 2008. - С.176-181.

6 Филиппович Ю.Б. «Практикум по общей биохомии». – М. - 1975г. - С.75-76

7 Г.Н.Грусь, А.М. Шалыгина, З.В.Волокитина. Методы исследования молока и молочных продуктов. – М. -2000. – 250 с.

Загрузки

Наиболее читаемые статьи этого автора (авторов)