СОЗДАНИЕ НОВЫХ КИСЛОМОЛОЧНЫХ ПРОДУКТОВ ИЗ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МОЛОКА
Keywords:
high proteolytic, milk acid products,Abstract
In this article gives the results of investigating the milk acid products from the camel milk of those obtained with the aid of the ferments on the basis mono cultures of bacteria’s. The cultures possessed the high activity of formed acid and vitamin C, and manifested the high proteolytic activity.References
1. Квасников Е.И., Нестеренко О.А. Молочнокислые бактерии и пути их использования – М.: Наука, 1975. - С.17-20.
2. Банникова А.А. и др. Микробиологические основы молочного производства. / Справочник // Королева,В.Ф. Семенихина – М.: Агропромиздат, 1987. - С. 400.
3. Инструкция по приготовлению и применению заквасок для кисломолочных продуктов на предприятияхмолочной промышленности. – М.: ВНИМИ, 1993. – 59 с.
4. Rao M. B., Gupta R. C. & Dastur N. N. (1970) Camel’s milk and milk products. Indian Journal of DairyScience. V. 23: p. 71-78.
5. Farah Z. Composition and characteristics of camel milk // J. Dairy Res., (1993). (60): p. 603-626.
6. Мусаев З.М., Тореханов А.А. Верблюдоводство Казахстана: тенденции и проблемы развития//Вестникс/х науки Казахстана. - 2006.- №11.- С. 54.
7. Ручкина Г.А., Вахитова Р.З. Верблюдоводство: учебное пособие для студ. вузов. Костанай.: ТОО«Костанайполиграфия» 2008. - 142 с.
2. Банникова А.А. и др. Микробиологические основы молочного производства. / Справочник // Королева,В.Ф. Семенихина – М.: Агропромиздат, 1987. - С. 400.
3. Инструкция по приготовлению и применению заквасок для кисломолочных продуктов на предприятияхмолочной промышленности. – М.: ВНИМИ, 1993. – 59 с.
4. Rao M. B., Gupta R. C. & Dastur N. N. (1970) Camel’s milk and milk products. Indian Journal of DairyScience. V. 23: p. 71-78.
5. Farah Z. Composition and characteristics of camel milk // J. Dairy Res., (1993). (60): p. 603-626.
6. Мусаев З.М., Тореханов А.А. Верблюдоводство Казахстана: тенденции и проблемы развития//Вестникс/х науки Казахстана. - 2006.- №11.- С. 54.
7. Ручкина Г.А., Вахитова Р.З. Верблюдоводство: учебное пособие для студ. вузов. Костанай.: ТОО«Костанайполиграфия» 2008. - 142 с.
Downloads
How to Cite
Баубекова, А. С., Бари, А. А., Джумагазиева, А. Б., & Канаят, Ш. (2015). СОЗДАНИЕ НОВЫХ КИСЛОМОЛОЧНЫХ ПРОДУКТОВ ИЗ ВЕРБЛЮЖЬЕГО МОЛОКА. Experimental Biology, 48(2), 93–99. Retrieved from https://bb.kaznu.kz/index.php/biology/article/view/794
Issue
Section
BIOTECHNOLOGY