«СОФМАЙЯ» ШҰБАТ СУСЫНЫН ДАЙЫНДАУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗІ

Авторлар

  • М. Х. Шығаева Əл- Фараби атындағы ҚазҰУ
  • С. З. Сағындықова Х. Досмұхамедов атындағы Атырау мемлекеттік университеті
  • А. Б. Дүйсекенова
        53 76

Кілттік сөздер:

шұбат, антагонизм, түйе сүті, сүт қышқылы,

Аннотация

Жұмыста «СОФМАЙЯ» шұбат сусынын дайындаудың ғылыми негізін қарастыру үшін тест-культураларға полиштамды ашытқылардың антагонизмі жəне түйе сүтінен дайындалған сүт қышқылы сусындардың салыстырмалы органолептикалық көрсеткіштері туралы мəліметтер көрсетілген.

Библиографиялық сілтемелер

1. Шигаева М.Х., Оспанова М.Ш. Микрофлора национальных кисломолочных напитков. Изд. «Наука». Алматы -1983.- 152с.

2. Гаврилова Н., Сагындыкова С.З. и др. “Способ получения напитка из свеклы для диетического питания” Патент РК № 135, 1993.

3. Чоманов У.Ч., Витавская А.В. “Способ приготовления кисломолочного напитка “Бота” Пред.патент РК № 9945, 2001.

4. Байжомартова М.М., Пузыревская О.М. Саубенова М.Г. Селекция устойчивой ассоциации молочнокислых бактерий и дрожжей для сбраживания верблюжьего молока // Сер.биолог. и мед. 2001, № 6, С.45-49.

5. Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Никитина Е.Т., Байжомартова М.М., Перспективы повышения качества и лечебно-профилактических свойств шубата // Вестник КазГУ. Серия биол. 2002, № 1, С.23 -28.

Жүктелулер

Как цитировать

Шығаева, М. Х., Сағындықова, С. З., & Дүйсекенова, А. Б. (2017). «СОФМАЙЯ» ШҰБАТ СУСЫНЫН ДАЙЫНДАУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗІ. ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 56(4), 248–250. вилучено із https://bb.kaznu.kz/index.php/biology/article/view/481

Статті цього автора (авторів), які найбільше читають