«СОФМАЙЯ» ШҰБАТ СУСЫНЫН ДАЙЫНДАУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗІ

Authors

  • М. Х. Шығаева Əл- Фараби атындағы ҚазҰУ
  • С. З. Сағындықова Х. Досмұхамедов атындағы Атырау мемлекеттік университеті
  • А. Б. Дүйсекенова
        53 76

Keywords:

шұбат, антагонизм, түйе сүті, сүт қышқылы,

Abstract

Жұмыста «СОФМАЙЯ» шұбат сусынын дайындаудың ғылыми негізін қарастыру үшін тест-культураларға полиштамды ашытқылардың антагонизмі жəне түйе сүтінен дайындалған сүт қышқылы сусындардың салыстырмалы органолептикалық көрсеткіштері туралы мəліметтер көрсетілген.

References

1. Шигаева М.Х., Оспанова М.Ш. Микрофлора национальных кисломолочных напитков. Изд. «Наука». Алматы -1983.- 152с.

2. Гаврилова Н., Сагындыкова С.З. и др. “Способ получения напитка из свеклы для диетического питания” Патент РК № 135, 1993.

3. Чоманов У.Ч., Витавская А.В. “Способ приготовления кисломолочного напитка “Бота” Пред.патент РК № 9945, 2001.

4. Байжомартова М.М., Пузыревская О.М. Саубенова М.Г. Селекция устойчивой ассоциации молочнокислых бактерий и дрожжей для сбраживания верблюжьего молока // Сер.биолог. и мед. 2001, № 6, С.45-49.

5. Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Никитина Е.Т., Байжомартова М.М., Перспективы повышения качества и лечебно-профилактических свойств шубата // Вестник КазГУ. Серия биол. 2002, № 1, С.23 -28.

Downloads

How to Cite

Шығаева, М. Х., Сағындықова, С. З., & Дүйсекенова, А. Б. (2017). «СОФМАЙЯ» ШҰБАТ СУСЫНЫН ДАЙЫНДАУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗІ. Experimental Biology, 56(4), 248–250. Retrieved from https://bb.kaznu.kz/index.php/biology/article/view/481

Most read articles by the same author(s)