Қайта өңдеу жəне азықтық өнеркəсіптің инновациялық дамуында өндірістік микроорганизмдер коллекциясының рөлі. Роль коллекции промышленных микроорганизмов в инновационном развитии перерабатывающей и пищевой промышленности
Кілттік сөздер:
коллекция, депозитарий, штамдар, дақылдар, сақтау, сүтқышқылды бактериялар, ашытқылар, консорциум, штаммы, культуры, хранение, молочнокислые бактерии, дрожжиАннотация
ҚазӨҚӨАҒЗИ өндірістік штамдары коллекциясының қызметі мен құрылымы көрсетілген. Сүтқышқылды өнімдер мен биопрепараттар өндірісіне арналған сүтқышқылды бактериялар мен ашытқылар композициялары суреттелінген. Показана структура и деятельность коллекции промышленных культур КазНИИППП. Описаны композиции молочнокислых бактерий и дрожжей для производства биопрепаратов и кисломолочных продуктов.Библиографиялық сілтемелер
1 Ушакова Н.А., Некрасов Р.В., Правдин В.Г., Кравцова Л.З., Бобровская О.И., Павлов Д.С. Новое поколение
пробиотических препаратов кормового назначения // Фундаментальные исследования. - 2012. - № 1. – С. 184-
192.
2 Квасников Е.И., Нестеренко О.А. Молочнокислые бактерии и пути их использования. – М.: Наука, 1975. –
384 с.
3 Бондаренко В.М., Рубакова З.И., Лаврова В.А. Иммуностимулирующее действие лактобактерий,
используемых в качестве основы препаратов пробиотиков // Журн. микробиол. – 1998. - № 5. – С. 107-112.
4 Toqeer Ahmad, Rashida Kanwal, Izhar Hussain Athar1, Najam Ayub. Isolation and idintification of lactic acid
producing bacteria from camel milk // Pakistan Veterinary Jornal. – 2010. – №30. – P. 168-173
5 Гаврилова Н.Н., Ратникова И.А. Перспективы использования молочнокислых бактерий в медицине и
ветеринарии // Вестник КазНУ. Серия биол. – 2002. – №1. – С.18-22.
6 Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Никитина Е.Т., Байжомартова М.М. Перспективы повышения качества
и лечебно-профилактических свойств шубата // Вестник КазНУ. Серия Биол. – 2002. - №1. – С.23-28.
7 http://www.izvestia.ru/science/article3129295/
пробиотических препаратов кормового назначения // Фундаментальные исследования. - 2012. - № 1. – С. 184-
192.
2 Квасников Е.И., Нестеренко О.А. Молочнокислые бактерии и пути их использования. – М.: Наука, 1975. –
384 с.
3 Бондаренко В.М., Рубакова З.И., Лаврова В.А. Иммуностимулирующее действие лактобактерий,
используемых в качестве основы препаратов пробиотиков // Журн. микробиол. – 1998. - № 5. – С. 107-112.
4 Toqeer Ahmad, Rashida Kanwal, Izhar Hussain Athar1, Najam Ayub. Isolation and idintification of lactic acid
producing bacteria from camel milk // Pakistan Veterinary Jornal. – 2010. – №30. – P. 168-173
5 Гаврилова Н.Н., Ратникова И.А. Перспективы использования молочнокислых бактерий в медицине и
ветеринарии // Вестник КазНУ. Серия биол. – 2002. – №1. – С.18-22.
6 Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Никитина Е.Т., Байжомартова М.М. Перспективы повышения качества
и лечебно-профилактических свойств шубата // Вестник КазНУ. Серия Биол. – 2002. - №1. – С.23-28.
7 http://www.izvestia.ru/science/article3129295/
Жүктелулер
Как цитировать
Amangeldi, A. A., Dudikova, G. N., & Chizhayevа A. V. (2015). Қайта өңдеу жəне азықтық өнеркəсіптің инновациялық дамуында өндірістік микроорганизмдер коллекциясының рөлі. Роль коллекции промышленных микроорганизмов в инновационном развитии перерабатывающей и пищевой промышленности. ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 59(3/1), 26–29. вилучено із https://bb.kaznu.kz/index.php/biology/article/view/636
Шығарылым
Бөлім
БИОТЕХНОЛОГИЯ: ОТ ИССЛЕДОВАНИЙ К ИННОВАЦИЯМ