«СОФМАЙЯ» ШҰБАТ СУСЫНЫН ДАЙЫНДАУДЫҢ ҒЫЛЫМИ НЕГІЗІ

Авторы

  • М. Х. Шығаева Əл- Фараби атындағы ҚазҰУ
  • С. З. Сағындықова Х. Досмұхамедов атындағы Атырау мемлекеттік университеті
  • А. Б. Дүйсекенова

Ключевые слова:

шұбат, антагонизм, түйе сүті, сүт қышқылы,

Аннотация

Жұмыста «СОФМАЙЯ» шұбат сусынын дайындаудың ғылыми негізін қарастыру үшін тест-культураларға полиштамды ашытқылардың антагонизмі жəне түйе сүтінен дайындалған сүт қышқылы сусындардың салыстырмалы органолептикалық көрсеткіштері туралы мəліметтер көрсетілген.

Библиографические ссылки

1. Шигаева М.Х., Оспанова М.Ш. Микрофлора национальных кисломолочных напитков. Изд. «Наука». Алматы -1983.- 152с.

2. Гаврилова Н., Сагындыкова С.З. и др. “Способ получения напитка из свеклы для диетического питания” Патент РК № 135, 1993.

3. Чоманов У.Ч., Витавская А.В. “Способ приготовления кисломолочного напитка “Бота” Пред.патент РК № 9945, 2001.

4. Байжомартова М.М., Пузыревская О.М. Саубенова М.Г. Селекция устойчивой ассоциации молочнокислых бактерий и дрожжей для сбраживания верблюжьего молока // Сер.биолог. и мед. 2001, № 6, С.45-49.

5. Саубенова М.Г., Пузыревская О.М., Никитина Е.Т., Байжомартова М.М., Перспективы повышения качества и лечебно-профилактических свойств шубата // Вестник КазГУ. Серия биол. 2002, № 1, С.23 -28.

Загрузки

Наиболее читаемые статьи этого автора (авторов)