ҚЫМЫЗДЫҢ ҚҰРАМЫ МЕН ЕМДІК ҚАСИЕТІ

Авторы

  • А. Ғ. Копес Əл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің колледжі
  • Б. Б. Есенбек Əл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің колледжі
  • Р. Б. Қаупенбаева Əл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің колледжі

Ключевые слова:

Кумыс, целебные качествацеликом,

Аннотация

Кумыс является напитком, который нельзя рассматривать вне культуры и быта казахов. Его утоляющую жажду, поднимающее настроение и вместе с этим целебные качествацеликом признают даже учёные.

Библиографические ссылки

1. Будорагина Л.В. «Сүт өнімдерінің өндірісі» 1986 ж - 151 бет.

2. «Қазақстанда өндірілетін сүтқышқылды өнімдердің салыстырмалы микрофлорасы» Сарсекеев Ф.К., Абдиева А.С. «Ғылым əлемі» атты студенттер мен жас ғалымдардың екінші халықаралық конгресі. – Алматы, 2008. - 202 б.

3. Сеитов З.С. «Биохимия» - Алматы: Агроуниверситет баспасы, 2000 ж. - 289 бет.

Загрузки