ҚЫЗЫЛОРДА ЖӘНЕ ҚАРАҒАНДЫ АЙМАҚТАРЫНДА ӨСІРІЛЕТІН ЖЫЛҚЫ ПОПУЛЯЦИЯЛАРЫНЫҢ ГЕНЕТИКАЛЫҚ ПОЛИМОРФИЗМІН БАҒАЛАУ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2023)
Қызылорда және Қарағанды аймақтарында өсірілетін жылқы популяцияларының генетикалық әртүрлілігі мен өзгергіштігіне 25 микросателитті маркерлер негізінде салыстырмалы талдау жасалды. Зерттеуде қолданылған локустардың барлығы полиморфты болды. Зерттеуге алынған популяциялардың генетикалық полиморфизмі көрші елдерде өсірілетін жылқы популяцияларымен салыстырылды. Салыстырмалы талдау нәтижелері зерттеуге алынған іріктемедегі даралардың генетикалық әртүрлілік деңгейі жоғары екенін көрсетті.