Влияние температуры культивирования изолятов грибов на выход биомассы, липидов и общее содержание жирных кислот. Саңырауқұлақ изоляттарының биомассасын, липидтерді жинақтауына және май қышқылдарының жалпы мөлшеріне өсіру температурасының әсері (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В работе изучено влияние температуры культивирования мицелиальных грибов Fusarium sp., P. raistrickii, P. anatolicum на выход биомассы, липидов и общее содержание жирных кислот. Показано, что более интенсивное накопление биомассы и липидов наблюдалось при температуре 18оС. С понижением температуры от 28 до 18оС наблюдалась тенденция увеличения ненасыщенности ЖК.Жұмыста Fusarium sp., P. raistrickii, P. anatolicum мицелиалды саңырауқұлақтарының биомасса, липид шығымына және май қышқылдарының жалпы мөлшеріне өсіру температураларының әсері зерттелді. Биомасса және липидтерді қарқынды жинақтауы 18оС температурада өсірген кезде байқалды. Температураны 28ден18оСқа дейiн төмендету барысында қанықпаған май қышқылдары мөлшерінің жоғарылайтындығы белгілі болды.