Хромосомасының НО локусында Lentinula edodes саңырауқұлағының целлобиогидролаза гені бар рекомбинантты Saccharomyces cerevisiae штаммын алу. (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Создание рекомбинантного штамма Saccharomyces cerevisiae с геномцеллобиогидролазы гриба Lentinula edodes в HO локусе хромосомыС помощью генно-инженерных методов сконструирована pHO-GAPDH-α-cel7A-myc-6His-KanMX4-HOинтегральная конструкция, включающая ген целлобиогидролазы cel7A гриба Lentinula edodes с сигнальнымпептидом α-фактора дрожжей, Мyc-эпитопом и гистидиновым хвостом. Создан новый стабильный штаммдрожжей с геном целлобиогидролазы cel7A гриба L. edodes. Хромосомная интеграция гена целлобиогидролазыcel7A гриба L. edodes в НО локус генома дрожжей была подтверждена методом ПЦР.Ключевые слова:.Гендік инженериялық әдістер көмегімен ашытқы α-факторының сигналды пептиді мен myc-эпитоп және6xHis құйрығы бар Lentinula edodes саңырауқұлағының целлобиогидролазы ферментін кодтайтын сel7А кДНКгені енгізілген интегральді pHO-GAPDH-α-cel7A-myc-6His-KanMX4-HO вектор құрастырылды. L. edodesсаңырауқұлағының целлобиогидролаза ферментін эффективті түрде экспрессиялауға және дақылдау ортасына секрециялауға қабілетті жаңа тұрақты ашытқы штаммы алынды. L. edodes саңырауқұлағыныңцеллобиогидролаза cel7A генінің ашытқы геномының НО локусына интеграциялануы ПЦР көмегімен дәлелденді.