Изучение возможностей использования таурита в очистке сточных вод. Ақаба су тазартуындағы тауриттің мүмкіндіктері (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Статья посвящена проблемам очистки сточных вод от тяжелых металлов при помощи природных сорбентов, одним из которых является таурит. Представлены экспериментальные данные по изучению возможностей очистки вод, загрязненных алюминием, с использованием таурита. Установлено, что таурит оказывает модулирующее влияние на качество воды, что сопровождается улучшением гидрологических показателей, уменьшением концентрации алюминия в воде и снижением ее цитотоксичности.Мақала ақаба суды табиғи сорбенттер (таурит) көмегiмен ауыр металдардан тазарту мәселелерiне арналған. Алюминий арқылы ластанған суды таурит қолдануымен тазарту мүмкiндiктерiн зерттеуіне арналған эксперименталдi мәлiметтер келтірілген. Таурит судың сапасына жақсы ықпал ететіні анықталды, бұл гидрология көрсеткіштің жақсартуы, судағы алюминий концентрациясын төмендетуі және судың жасушаға улы әсерін төмендетуі.