Эффективность медьсодержащей фунгицидной жидкости, на основе отечественного медного купороса, против парши яблони. Отандық тотияйынның негiзiнде жасалған құрамында мыс бар фунгицид сұйықтығының алманың таз қотыр ауруына қарсы тиiмдiлiгі (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Изучено действие медьсодержащей фунгицидной жидкости как эффективного средства для повышения продуктивности яблони и ее устойчивости к парше. Показан устойчивsй эффект медьсодержащей фунгицидной жидкости на увеличение биологической эффективности (97%) против данного заболевания.Мыс құрамды фунгицидті сұйықтықтың алма ағашының таз қотыр ауруына қарсы эффективтілігі және өнімділігін арттыратын әрекеті зерттелді. Бұл ауруға қарсы мыс құрамды фунгицидті сұйықтықтың биологиялық нәтижелілігінің (97%) тұрақты әсері көрсетілді.