TRITICUM L. ЖӘНЕ SECALE L. ТУЫСТАРЫНЫҢ МӘДЕНИ ТҮРЛЕРІНЕ БИОХИМИЯЛЫҚ ТАЛДАУ ЖАСАУ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2022)
Мақалада Triticum L. және Secale L. туыстары түрлерінің биоэкологиялық ерекшеліктерін нақтылау мақсатында бірқатар сорттардың химиялық құрамы макроэлементтер, белок, май, көмірсу, жасұнық және дәрумендер мөлшері анықталды.Зерттеуге Алматы, Жамбыл облыстары аймақтарында өсірілетін және жоғары өнім беретін күздік жұмсақ бидай «Мереке 70» және «Димаш» сорттары мен күздік қатты бидай «Казахстанский янтарь», третикаленің «Таза» сорттары алынды.