ВЛИЯНИЕ ПОЛА И ГЕНЕРАТИВНОГО СОСТОЯНИЯ ХОЗЯИНА НА РАЗМЕРЫ НЕМАТОД-ОКСИУРАТ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
На полевых данных установлено влияние пола, возраста и генеративного состояния мышевидных грызунов на размеры нематод оксиурат. Физиологические особенности половозрастных групп зверьков и генеративное состояние самок рассматриваются как детерминанты потенциальных трофических ресурсов для паразитов(через темпы обмена вещества и энергии).Далалық мəліметтер бойынша тышқантəрізді кеміргіштер жынысының, жасының жəне генеративті күйінің нематод-оксиураттардың мөлшеріне əсері анықталған. Жануарлардың жастық-жыныстық топтарыныңфизиологиялық ерекшеліктері жəне ұрғашыларының генеративті күйі паразиттер үшін потенциалды трофикалық қордың детерминанттары ретінде қарастырылады (зат пен энергия алмасу қарқыны арқылы).