РАСПРОСТРАНЕНИЕ ШАКАЛА (Canis aureus L., 1758) В ЗАИЛИЙСКОМ АЛАТАУ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
В статье приводятся новые данные по распространению шакала в Заилийском Алатау. Шакалы в Заилийский Алатау проникли из бассейна р. Или двумя путями: первый по поймам рр. Курты, Каскелен и второй путь по рекам Шилик, Турген.Алғаш рет шүйебөрілердің (Canis aureus L., 1758) Іле Алатауында таралуы туралы толық мəліметтер берілген. Бұл жерлерге Іле өзенінің арнасынан Күрті, Қаскелең жəне Шелек, Түрген өзендерінің бойы арқылы келген.