Егеуқұйрықтардың иммундық көрсеткіштеріне α-липой қышқылының әсері. Влияние α-липоевой кислоты на иммунные показатели крыс (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2016)
Бүгінгі таңдағы өзекті мәселелердің біріне айналған адамның тіршілігі үшін аса маңызды органдары болып табылатын ми, жүрек, бауырдың бұзылуына әсер ететін қоршаған ортаның өзгерістері болып табылады. Қазіргі кезде қабынуға, улануға қарсы қолданылатын көптеген препараттардың ішінде липой қышқылы ерекше көңіл аудартады. Липой қышқылы организмдегі жеке дара антиоксиданттық қасиетімен қоса, бауыр циррозы, гепатит кезіндегі оң әсерімен, липид алмасуындағы маңызды рөлімен, сондай-ақ қабынуға қарсы, өт айдау мен спазмолиттік әсерімен және иммунитет түзуші қасиетімен ерекшеленеді. Липой қышқылы сондай-ақ организмге түскен басқа да антиоксиданттардың (мысалы, А, Е дәрумендерінің) сіңірілуіне жағдай жасайды. Біздің жұмысымыздың мақсаты α-липой қышқылының көмегімен иммундық көрсеткіштерге әсерін зерттеу болып табылады.На сегодняшний день актуальными проблемами являются изменения окружающей среды который нарушает жизненно важные органы человека, как мозг, сердца, печень. В данный момент из используемых множество препаратов липоевая кислота активно используется против интоксикации. Липоевая кислота с антиоксидантными свойствами в организме влиияет положительно на церроз печени и при гепатите, играет важную роль в обмене липида, а также оказывает желчегонные, спазмолитические действия и выделяется особенностью как оброзованием иммунитета. А также липоевая кислота помогает впитыватся антиоксидантам (например, витамины А и Е) которые поступили в организм. Целю нашей работы изучить влияние α-липоевой кислоты на иммуные показатели.Nowadays the actual problems is to change the environment that violates human vital organs like the brain, heart, liver. Currently used in many products lipoic acid is widely used against intoxication. Lipoic acid with antioxidant properties to positively influence the organism tserroz hepatitis and liver play an important rule in lipid metabolism and choleretic, antispasmodic action and stands as building immunity. A lipoic acid also helps absorbed antioxidants (e.g., vitamins A and E) that were received in the body. Aim of this work to study the effect of α-lipoic acid on immune parameters.