Карта чувствительности биоты Северного Каспия к нефтяному загрязнению (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2016)
Жұмыста қоршаған ортаның мұнайлық ластануға биотаның сезімталдық картасын құрудың сандық әдісі ұсынылады және Солтүстік Каспий акваториясына арналған карталау үлгісі көрсетілген. В работе предлагается количественная методика построения карты чувствительности биоты к нефтяному загрязнению окружающей среды и приводится пример картирования для акватории Северного Каспия. This paper proposes a quantitative method of mapping the sensitivity of biota to oil pollution of the environment and is an example of mapping for the Northern Caspian.