In vitro альфа-глюкозидазная ингибиторная активность Alchemilla vulgaris L.s.l.Invitro альфа-глюкозидазалық Alchemilla vulgaris L.s.l. ингибиторлық белсенділігі (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Данное исследование проводилось для определения in vitro α-глюкозидазной ингибиторной активности экстрактов корня и надземной части Аlchemilla vulgaris L.s.l. Показано, что экстракты Аlchemilla vulgaris L.s.l., обогащенные фенольными соединениями, обладают выраженной α-глюкозидазной ингибиторной активностью. Наиболее эффективным является суммарные композиции 70% этанольного экстракта корня. IC50 этого экстракта, в 1,8 раз превыше действие акарбозы.Зерттеуде Аlchemilla vulgaris L.s.l. жер беті мен тамыры экстрактыларының in vitro α-глюкозидазалық ингибиторлық белсенділігі анықталды. Фенолдық қосылыстарға бай Аlchemilla vulgaris L.s.l. экстрактылары α- глюкозидазалық ингибиторлық белсенділігін жоғары деңгейде көрсететті. Аса жоғары нəтижені 70% этанолды тамыр экстрактісі, яғни бұл экстрактінің IC50 стандартты препарат акарбозадан 1,8 есе артық болды.