Cтуденттердің білім алу белсенділіктерін жоғарылатуда ойын технологиялардың орны.Pоль игровых технологий в повышении познавательной активности студентов (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Соңғы жылдары оқу үрдісін белсендіру үшін инновациялық технологиялар кең қолданыла бастады. Ойын технологияларын енгізгенде студенттердің ой еңбегінің, твочествоға деген қабілеттілігін жоғарылатады, олардың инициативасын, өзіндік жұмыс орындауын белсендіреді. Сонымен қатар өз пікірін қорғауды жəне басқалардың пікірімен есептесуге де үйретеді. Ойын технологиялары студенттерде оң эмоцияларды туғызып, өздерін еркін ұстап, бір – біріне қарап белсенділіктерін арттырғандықтан қабылдауы қиынға түсетін күрделі теориялық материалдарды жеңіл түсінуге көмектеседі. Оқу үрдісінде ойын əдістерін қолданғанда бір емес барлық топтағы студенттердің белсенділігі жоғарылайды. ҚазҰМУ-нің қалыпты физиология кафедрасында оқу үрдісіне физиологияның күрделі тақырыптары бойынша инновациялық əдістер енгізілді: «Бұлшық еттің жиырылу механизмі», «Орталық жүйке жүйесінде тежелу пайда болу механизмдері», «Несеп түзілу механизмі», «Биологиялық мембраналар», «Интерактивті ЭКГ».Применение в учебном процессе в высших учебных заведениях инновационных игровых методов обученияпомогают студентам понимать механизмы сложных теоретических вопросов. В учебный процесс на кафедренормальной физиологии были внедрены интерактивные игры по сложным темам курса физиологии: «Механизм мышечного сокращения», «Механизмы развития торможения в ЦНС», «Механизм мочеобразования», «Биологические мембраны,«Электрокардиография». Игровые методы раскрывают творческий потенциал, активность, целестремленность, умение работать в коллективе, отстоивая свою точку зрения, прислушиваться к мнению других. Игровые технологии вызывают положительные эмоции студентов помогают усвоить трудно воспринимаемые, сложные теоритические вопросы. Позитивность игровых методик заключается еще в том, что в игре участвует не один, а несколько студентов, таким образом повышается активность всех студентов группы