Итоги обработок среднего течения р. Иртыш препаратом «Вектобак 12аs» против личинок мошек в 2012 г.Ертіс өзенінің орта ағысында 2012 жылы шіркей дернəсілдеріне қарсы күресте «вектобак 12аs» препаратымен өңдеу нəтижелері (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Данная статья содержит результаты трёх туров обработок р. Иртыш бактериальным препаратом «Вектобак 12АS» против личинок мошек проведенных 2012 г. Приводятся данные по видовому составу и сезонной динамике численности мошек.Мақалада 2012 жылғы шіркей дернəсілдеріне қарсы «Вектобак 12АS» препаратымен Ертіс өзенінің ортаңғы ағысын өңдеудің нəтижесі қарастырылады. Шіркей дернəсілдерінің түрлік құрамы мен кезеңдік қозғалысы бойынша мəліметтер келтіріледі.