Влияние температурной стимуляции чувствительных зон кожи на вегетативные показатели при дозированной физической нагрузке.Өлшемделген физикалық жүктеме кезінде терінің сезімтал аймақтарын температуралық стимуляциалаудың вегетативтік көрсеткіштерге əсері (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Проведенные исследования выявили, что адекватное температурное воздействие на тестируемые термочувствительные зоны приводят к относительно быстрому восстановлению всех исследуемых показателей после тредмилл-теста. В результате термостимуляции этих кожных зон происходит улучшение функционального состояния организма, повышается работоспособность как у здоровых людей, так и у лиц с отклонениями сердечно-сосудистой системы.Жүргізілген зерттеулердің көрсеткіштері бойынша тексерілетін термосезімтал аймақтарга адекватты температуралы əсердің тредмилл – тестан кейін барлық зерттелетін көрсеткіштердің жедел қалпына келуіне алып келеді. Термостимуляция жолындағы коррекциялар нəтижесінде бұндай тері аймақтарында ағза қалып-күйінің жақсаруы жəне денісау,сонымен қатар жүрек-қантамырлары жүйесінде ауытқушылықтары бар адамдардың жұмысқа қабілеттілігінің жоғарлауы болады