БИОСОРБЦИОННАЯ СПОСОБНОСТЬ АКТИНОМИЦЕТОВ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Микроорганизмдерді додецил сульфат натриймен (SDS) жəне метанол-хлороформ ерітіндісімен өңдеу дақылдардың сорбциялық қабілеттілігін төмендетті.Стрептомицеттердің биомассасын этил спиртімен 266 өңдегенде жоғары тиімділік бақыланды. Streptomyces sp. 450 биомассасының кобальттті биосорбциялау қабілеті 26%, ал Streptomyces sp.15 - 34 % көтерілді, Ni 17 жəне 24% бақылаумен салыстырғанда жоғарылады.