ТҮКТІ ОЙМАҚШАНЫҢ (Digitalis lanata Ehrh ) ОҢТҮСТІК ҚАЗАҚСТАНДА ӨСУ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Мақалада жүргізілген зерттеулердің нəтижесінде түкті оймақшаның тұқым өнімділігі, гүл шоғырының орналасуы осы аймақтың ауа райына, генеративті өркендерінің сандарына жəне қорапшадағы дəндерінің саны мен салмағына байланысты екендігі анықталды.В результате исследований установлено, что у наперстянки шерстистой семенная продуктивность зависит от погодных условий сезона, в которых формировались семена, количества генеративных побегов, а также от положения коробочек в соцветии и количества и веса семян в них