Изучение физиолого-биохимических характеристик чистых культур молочнокислых бактерий. Сүт қышқылды бактериялардың таза культурасының физиолого-биохимиялық қасиеттерін зерттеу (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Молочнокислые бактерии синтезируют пептидогликангидролазы (PG гидролазы), которые способны расщеплять ковалентные связи собственных PG и играют важную роль в моделировании PG, необходимом для роста бактерий и деления. Целью настоящей работы было изучение физиолого-биохимических характеристикчистых культур молочнокислых бактерий, выделенных из продуктов питания и микрофлоры организма клинически здорового человека, на примере основных PG гидролаз методом ренатурации в полиакриламидном геле.Бактериялар, PG өзіндік ковалентті байланыстарын ажырататын, бактерияның өсуіне жəне бөлінуіне қажетті PG модельдеуінде негізгі рөл атқаратын пептидогликангидролазаларын (PG гидролазалар) синтездейді.Бұл жұмыстың мақсаты полиакриламидті гелінде ренатурация əдісімен клиникалық сау адам организміндегімикрофлорарадан жəне тағам өнімдерінен сүтқышқылды бактериялардың таза культураларының физиолого-биохимиялық қасиеттерін зерттеу