Реакция проантиоксидантной системы растений картофеля на обработку гербицидом глифосатом.Глифосат гербицидімен өңдеуге картоп өсімдігінің проантиоксиданттық жүйесінің реакциясы (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Изучали влияние гербицида глифосата на компоненты прооксидантной системы: накопление перекиси водорода (Н2О2) и перекисное окисление липидов (ПОЛ) в растениях картофеля (Solanum tuberosum L., сорт Тамаша). Установлено, что в основе ответных реакций растений на действие гербицида лежит возникновение окислительного стресса.Картоп өсімдігіндегі (Solanum tuberosum L., Тамаша сорты) глифосат гербицидінің прооксиданттықжүйесінің құрамдас бөлігіне: сутегі асқын тотығының жинақталуы (Н2О2,) жəне липидтердің сутегінің асқынтотығымен тотығуы əсері зерттелді. Гербицидтің əсеріне өсімдіктің жауап реакциясы негізінде тотықтырғыш стресстің пайда болатындығы анықталды.