Генетическая трансформация пшеницы транскрипционным фактором DREB3. DREB 3 транскрипциялық факторы арқылы бидайдың генетикалық трансформациясы (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Проведена биобаллистическая трансформация незрелых зародышей мягкой пшеницы (Triticum aestivum L.) сорта Саратовская 29. Получено 40 трансгенных растений- регенерантов поколения Т0, несущих ген пшеничного транскрипционного фактора DREB3. Наличие целевого гена подтверждено методом полимеразной цепной реакции со специфическими праймерамиЖұмсақ бидайдың (Triticum aestivum L.) Саратовская-29 сортының толық дамымаған ұрықтарының биобаллистикалық трасформациясы жүргізілді. Бидайдың DREB3 транскрипциялық факторының генінтасымалдайтын ТО ұрпағының 40 трансгенді регенерант өсімдіктері алынды. Мақсатты геннің бар екендігі спецификалық праймерлі полимеразалық тізбекті реакция əдісімен расталды.