Скрещиваемость гексаплоидных пшениц с видами тетраплоидных пшениц носителя субгенома G. Гексаплоидты бидайдың субгеном G тасушы тетраплоидты бидай турлерімен будандасуы (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Скрещиваемость гексаплоидных пшениц с видами тетраплоидных пшениц носителя субгенома G В статье приводятся теоретические и практические результаты создания продуктивных форм межвидовых гибридов пшеницы. В потомстве свободного опыления гибридных растений с участием T.militinae зерновки не получены. Для осуществления интрогрессии генов из субгенома G в геном мягкой пшеницы целесообразно использовать сорта мягкой пшеницы Жетысу и Эритроспермум 350Мақалада бидайдың жоғары өнімді түраралық будандарын алу барысында жүргізілген теориялық жəне практикалық қортындалардың нəтижелері келтірілген. T.militinae түрімен алынған будандарды еркін тозаңдандыруға қалдырғанда дəн байланбады. Жұмсақ бидай геномына субгеномды түрлерден G геномын еңгізу үшін Жетісу жəне Эритроспермум 350 сорттарын пайдаланған тиімді