Идентификация мутантных линий М4 Алмакен по содержанию белка. Мутантты бидай линиясы Алмакен сортының М4 ұрпағының қор белоктары бойынша идентификациясы (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Адаптивная селекция растений, базирующаяся на мобилизации генофонда, управлении наследственностью в обозримом будущем будет обеспечивать повышение величины и качества урожая сельскохозяйственных культур на всей земледельческой территории Земли. Проведен структурный анализ по продуктивности новых продуктивных мутантных линии М4 поколения сортов яровой пшеницы Алмакен, определены содержание запасных белков и коэффициент корреляции.Генофондтың мобилизациясына негізделген өсімдіктердің бейімделушілік селекциясы жер шаруашылық территорияларында ауылшаруашылық дақылдардың сапасы мен көлемін арттыруды жүзеге асырады. Зерттеу жұмысында обьектілері ретінде Алмакен жаздық бидай сорттарының жаңа мутантты M4 ұрпақтың өнімділиниялары алынды, олардың өнімділік көрсеткіштері жəне қор белоктарының мөлшері анықталды. Мутантты линиялардың өнімділік бойынша көрсеткіштері мен қор белоктарының мөлшері арасындағы корреляция коэффициенті есептелінді