Қайта өңдеу жəне азықтық өнеркəсіптің инновациялық дамуында өндірістік микроорганизмдер коллекциясының рөлі. Роль коллекции промышленных микроорганизмов в инновационном развитии перерабатывающей и пищевой промышленности (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
ҚазӨҚӨАҒЗИ өндірістік штамдары коллекциясының қызметі мен құрылымы көрсетілген. Сүтқышқылдыөнімдер мен биопрепараттар өндірісіне арналған сүтқышқылды бактериялар мен ашытқылар композицияларысуреттелінген.Показана структура и деятельность коллекции промышленных культур КазНИИППП. Описаны композициимолочнокислых бактерий и дрожжей для производства биопрепаратов и кисломолочных продуктов.