Биосовместимость карбонизованной рисовой шелухи (CRH) и культуры клеток кардиомицитов (H9с2). Карбонизделген күріш қауызы (CRH) негізіндегі сорбент пен кардиомицит клетка дақылының (H9c2) биосыйымдылығы (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Цель данной работы – изучение биосовместимости сорбента на основе карбонизованной рисовой шелухи (CRH) и культуры клеток кардиомицитов (H9c2). Микроскопическое исследование показало, что CRH в малых концентрациях заметного влияния на количество жизнеспособных клеток не оказывают, за срок наблюденияклетки равномерно пролиферировали и мигрировали. Таким образом, результаты модельных экспериментов с использованием кардиомиоцитов в культуре клеток H9c2 выявили, что CRH не оказывают заметного негативного действия на эти клетки.Жұмыстың басты мақсаты – карбонизделген күріш қауызы (CRH) негізіндегі сорбент пен кардиомицит клетка дақылының (H9c2) биосыйымдылығын зерттеу. Микроскопиялық зерттеулер бойынша, төменгі концентрацияда CRH тіршілікке қабілетті клеткалар санына айтарлықтай өзгерістер көрсетпейді, бақылау барысында клеткалар біркелкі пролиферацияланды жəне миграцияланды. Олай болса, модельді зерттеудің нəтижелері CRH сорбентінің кардиомицит H9c2 клеткасының дақылдарында кері əсер туғызбайтындығын көрсетті.