Влияние гетерогенного биокомпозита на основе карбонизованной рисовой шелухи и клеток микроводоросли Spirulina platensis на микробоценоз кишечника крыс.Карбонизделген күріш қауызы мен Spirulina platensis микробалдырының клеткасы негізіндегі гетерогенді био (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В данной работе изучено влияние нового биокомпозита на основе карбонизованной рисовой шелухи и клеток микроводоросли Spirulina platensis на микрофлору кишечника крыс в экспериментах in vivo. Согласно полученным результатам, применение биокомпозита на основе КРШ и клеток микроводоросли спирулины,приводит к раннему восстановлению микрофлоры кишечника крыс за счет увеличения количества лактобактерий и снижения количества энеробактерий.Бұл жұмыста in vivo жағдайда егеуқұйрықтың ішек микрофлорасына Spirulina platensis микробалдырының клеткасы мен карбонизделген күріш қауызы негізінде жаңа биокомпозиттің əсері зерттелді. Алынған нəтиже бойынша, ККҚ жəне спирулина микробалдырының клеткасы негізіндегі биокомпозитті қолдану егеуқұйрықішегінің микрофлорасындағы лактобактериялардың санының көбеюі мен энеробактериялардың санының төмендеуіне алып келеді.