ПОКАЗАТЕЛИ АДСОРБЦИОННО-ТРАНСПОРТНОЙ ФУНКЦИИ ЭРИТРОЦИТОВ ПРИ ДЕЙСТВИИ МЕТРОНИДАЗОЛА (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
В результате биохимических исследований плазмы крови, и смывов с эритроцитов было выявлено, что метронидазол увеличивал адсорбцию веществ на «старых» эритроцитах по сравнению с «молодыми» эритроцитами. Результаты фракционирования белков методом зонального электрофореза на ацетатцеллюлозных мембранах показали увеличение концентраций глобулиновых фракций (альфа1, альфа2, бета и гамма) в смывах со «старых» эритроцитов.Биохимиялық əдістемелерді қолдану арқылы жəне де эритроциттердің жуындысын зерттеу нəтижесінде метронидазолдың заттардың адсорбциялануы «қəрі» эритроциттерде «жас» эритроциттермен салыстырғанде жоғарлағанын байқалтты. Белоктың ацетатцеллюлоза мембранасына зоналдық əлектрофорез фракцияландыру əдістемесінің көрсеткіші «кəрі» эритроциттер жуындысындағы глобулин фракциясының (альфа1, альфа2, бетажəне гамма) концентрациясының жоғарлауын байқалтты.