ВЛИЯНИЕ МНК НА СОСТОЯНИЕ МОЛОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ ЛАКТИРУЮЩИХ КРЫС ПРИ АНЕМИИ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Введение МНК приводит к коррекции патоморфологических нарушений в молочной железе, повышает резистентность мембран молочной железы лактирующих крыс со свинцовой интоксикацией, нормализует антиоксидантный статус организма, повышая активность неферментных антиоксидантов витаминов Е и С, что в итоге нормализует функцию молочной железыМНК енгізу қорғасынмен уланған сүт түзуші егеуқұйрықтардың сүт безіндегі патоморфологиялық бұзылулардың түзелуіне əкеледі, сүт безі мембранасының төзімділігін жоғарылатады, табиғаты ферменттікемес антиоксиданттар - Е жəне С витаминдерінің белсенділігін жоғарылата отырып организмнің антиоксиданттық статусын қалыпқа келтіреді, нəтижесінде сүт безінің қызметін қалыпқа келтіреді.