РЕЗУЛЬТАТЫ АПРОБАЦИИ КОРМОВ ДЛЯ ОСЕТРОВЫХ РЫБ ОТЕЧЕСТВЕННОГО ПРОИЗВОДСТВА В БАССЕЙНОВЫХ УСЛОВИЯХ КАПШАГАЙСКОГО НВХ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Дана оценка эффективности продукционных кормов отечественного производства для осетровых рыб в сравнительном аспекте с импортными кормами, апробированных в условиях Капшагайского нерестово-вырастного хозяйства. Представлена динамика темпа роста и выживаемости сеголеток осетровых рыб прикормлении этими кормами. Отмечены недостатки качества импортных кормов и преимущества отечественных кормов при выращивании «диких форм» и некоторые преймущества импортых кормов над отечественными при выращиваний «одомашненных форм» осетровых рыб, выявленные в процессевыращивания молоди осетровых рыб по бассейновой технологии.Қапшағайдағы уылдырық шайқап балық өсіретін балық шаруашылығы жағдайында өсіріліп жатқан бекіре тұқымдас балықтарға отан жағдайында өндірілген өндірістік жемдерді сынап, тиімділін анықтап, бағалау жəне шет елден шығарылатын жемдермен салыстыру. Осы жергілікті жемдермен қоректендіру барысындабекіре тұқымдас осы жаздық балықтардың өміршеңдігі мен ұзына бойы өсу темпі динамика түрінде көрсетілген. Бассейін технологиясы бойынша өсірілген бір жаздық бекіре тұқымдас балықтардың жабайытүрлеріне жергілікті ингредиенттерден жасалған отандық жемнің қолайлы екендігі, ал қолға үйретілген блықтан алынған түрлерге негізіне шет елден əкелінген жемдердің қолайлы болатындығы анықталды.