СНИЖЕНИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОГО РИСКА ДЛЯ ЗДОРОВЬЯ НАСЕЛЕНИЯ КАК ВАЖНЕЙШЕЕ УСЛОВИЕ УСТОЙЧИВОГО РАЗВИТИЯ АКТЮБИНСКОЙ ОБЛАСТИ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Одним из условий устойчивого развития Актюбинской области является обеспечение экологической безопасности, предотвращение риска влияния на здоровье населения негативных факторов окружающей среды. В исследовании дана оценка риска для здоровьянаселения загрязнения природных сред, представлены результаты накопления металлов в биологических средах детей г. Актобе. Установлены целевые показатели здоровья населения, качества окружающей среды, уровня риска для здоровья населенияАқтөбе облысының тұрақты дамуының бірден-бір шарты экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету, тұрғындардың денсаулықтарына қоршаған ортаның жағымсыз факторларының ластануы салдарының ықпалын анықтау болып табылады. Зерттеу барысында, табиғи ортаның ластануының тұрғындардың денсаулығына ықпал етуіне баға берілді, Ақтөбе қаласының биологиялық балалар орталарында металдардың жинақталу нəтижелері жеткізілді. Тұрғындар денсаулығының, қоршаған ортаның сапасы, тұрғындар денсаулығынатəуекел ету межесіне мақсатты көрсеткіштер белгіленді.