АДАМ ӨМІРІНІҢ ҰЗАҚТЫҒЫНА ЖƏНЕ ҚАРТАЮДЫҢ ТУЫНДАУЫНА ƏСЕР ЕТЕТІН СЫРТҚЫ ОРТА ФАКТОРЛАРЫ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Мақалада адамның өмір сүру ұзақтығымен қартаю туындауына əсер ететін факторлар қарастырылды. Олардың ішінде өмір салты мен қоршаған ортаның экологиялықахуалдары да адамның картаю жылдамдығымен оның денсаулық жағдайына айтарлықтай ықпал етуі талқыланды. В статье рассматриваются факторы, влияющие на процессы старения и продолжительность жизни. В то же время состояние здоровья пожилых людей и скорость протекания процессов старения у них определяютсяобразом жизни каждого человека и влиянием неблагоприятных факторов окружающей его среды.