ЭКЗОГЕНДІ ФАКТОРЛАРДЫҢ ЖАНУАРЛАРДЫҢ ЭЛЕКТРОКАРДИОГРАММАСЫНА ƏСЕРІ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Алғаш рет спектральды анализ арқылы жылдың қыс мезгілінде қояндардың жүрегінің ЭКГ-ң қалыпты жағдай мен гипоксиядан кейінгі тəуліктік динамикасын анықтай отырып, ЭКГ тісшелерінің хроноқұрылымдық көрсеткіштерінің ерекшеліктері анықталды.Сонымен қатар ЭКГ тісшелерінің тəулік бойы флуктацияға ұшырайтыны дəлелденді.В первые при помощи спектрального анализа в зимнее время года была определена суточная динамика ЭКГ сердца у кроликов в норме и при гипоксии, также были выявлены особенности хроноструктурныхпоказателей зубцов и установлены что зубцы ЭКГ в течении суток подверженны флуктуации.