ВЛИЯНИЕ ЭКСТРАЦЕЛЛЮЛЯРНОГО МЕТАБОЛИТА ИЗ ГРИБА Fusarium solani НА РАЗВИТИЕ СОЛИДНЫХ ОПУХОЛЕЙ ЭРЛИХА И ЛЬЮИСА (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
В данной статье показано, что фракция КФ-F1 экстрацеллюлярного метаболита, полученного из гриба Fusarium solani, оказывает умеренное торможение на рост и развитие солидной опухоли Эрлиха, но практически не оказывает влияния на рост и развитие солидной опухоли Льюиса.Тышқандарға жүргізілген тəжірибелерде Fusarium solani саңырауқұлағының клеткадан тыс метаболитінен бөлініп алынған КФ:F1 фракциясының Эрлихтің қатты ісіктің өсуі мен дамуына бірқалыпта əсеретуі көрсетілген жəне Льюистің қатты ісіктің өсуі мен дамуына əсері байқалған.