МОРФОЛОГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ВОЗДЕЙСТВИЯ ГЕКСАНА НА ТКАНЬ ГОЛОВНОГО МОЗГА КРЫС В УСЛОВИЯХ ПОДОСТРОГО ЭКСПЕРИМЕНТА (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Рассмотрены патоморфологические проблемы токсического действия гексана на ЦНС. Установленынарушения трофических функций клеток и дисфункции передачи нервного импульса головного мозга крыс,подвергавшихся длительному ингаляционному воздействию гексана, что свидетельствует о способности данного токсиканта оказывать отрицательное действие на организм.Орталық жүйке жүйесіне гексанның токсикологиялық əсерлері, патоморфологиялық мəселелері қаралды. Егеуқұйрық бас миына жүйке импульсінің берілу дисфункциясы жəне жасушаның трофикалық қалыпты функциясының бұзылуы, гексанның ұзақ уақыт ингаляциялық жағдайында өткен əсерінің, өткір тəжірибе түрінде өтуі, келтірілген токсикант əсерлерінің көрсеткіштері, осының бəрі ағзаға теріс түрде əсер ететінің көрсетеді.