РАСПРЕДЕЛЕНИЕ МОЛОДИ ПРОМЫСЛОВЫХ И СОРНЫХ РЫБ МЕЛКОВОДИЙ КАПШАГАЙСКОГО ВОДОХРАНИЛИЩА И РЕКИ ИЛИ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
В статье рассмотрены концентрация, численность и видовой состав молоди промысловых и сорных рыб Капшагайского водохранилища и реки Или. Ихтиоценозы мелководий Капшагайского водохранилища.Қапшағай суқоймасының жағалауы мен Іле өзенінің тоқтау суларынан 2009 жылдың шілде айының ортасы мен тамыз айының басына дейінгі аралықта жиналған мəліметтер бойынша кəсіптік балық шабақтарынан ақмарқа, ал кəсіптік емес балықтардан қытай бұзаубас балығы доминантты болып табылады. 2008 жылға қарағанда 2009 жылы балықтардың шабақтарының концентрациясы, саны мен түрлік құрамыбойынша көрсеткіштері жоғары.