СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ АМИНОКИСЛОТНЫХ ПОСЛЕДОВАТЕЛЬНОСТЕЙ БЕЛКОВ ТРАНСПОРТА ЦИНКА В КЛЕТКАХ БАКТЕРИЙ РОДА Pseudomonas (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2009)
Из активного ила выделен штамм бактерий Pseudomonas aeruginosa sp., устойчивый к высоким концентрациям ионов цинка. В работе приведены оценка степени гомологии, анализ консервативных доменовбелков системы транспорта ионов цинка в клетках бактерий рода Pseudomonas.Белсенді лайдан мырыштың жоғары концентрацияларына төзімді Pseudomonas aeruginosa sp. бактерия штамы бөлініп алынды. Жұмыста Pseudomonas туысының бактерия клеткаларындағы мырыш иондарынтасымалдау жүйесі белоктарының консервативті домендеріне талдау жасалған, олардың гомологтық дəрежесінебаға берілген.