ИЗУЧЕНИЕ АЛЬГОФЛОРЫ РИСОВЫХ ПОЛЕЙ ШИЕЛИЙСКОГО РАЙОНА КЫЗЫЛОРДИНСКИЙ ОБЛАСТИ И ВЫДЕЛЕНИЕ БАКТЕРИОЛОГИЧЕСКИ ЧИСТЫХ КУЛЬТУР МИКРОВОДОРОСЛЕЙ И ЦИАНОБАКТЕРИЙ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
На рисовых полях Шиелийского района Кызылординский области было обнаружено 47 видов и разновидностей водорослей, из них: эвгленовых – 1, зеленых – 10, сине-зеленых – 15, диатомовых – 21. Выделены 5 бактериологически чистых культур микроводорослей и цианобактерий и изучены их морфолого-культуральные свойства.Кызылорда облысы Шиелі ауданының күріш алқабынан 47 балдырдың түрлері мен түр аралықтары анықталды жəне олардың ішінен: эвглененалар -1, жасыл балдыралар -10, көкжасыл балдырлар -15, диатомдар -21. Микробалдырлар мен цинобактериялардың 5 бактариалды таза дақылдары бөлініп алынып, олардың морфологиялық, дақылдандыру қасиеттері зерттелді.