BIOTECHNOLOGY: ACHIEVEMENTS AND CONSEQUENCES (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Разработка новых биологических средств во второй половине XX века дает огромные возможности для генной инженерии и создания новых организмов с желательными характеристиками. Появились новые горизонты для сельского хозяйства, медицины и в экологической области. Более 20 лет прошло с тех пор, когда первые генетически модифицированные организмы были посажены, в конце 1980-х в Канаде и США. В данной статье мы анализируемдостижения и последствия применения биотехнологии в сельском хозяйстве и экологической области.ХХ ғасырдың екінші жартысындағы жаңа биологиялық қосылыстарды жасау технологияларының дамуы гендік инженерия үшін жəне қажетті белгілерімен ерекшеленетін организмдерді дүниеге келтіруге үлкен мүмкіндіктер береді. Ауыл шаруашылығы, медицина жəне экология салалары үшін жаңа белестер ашылды. 1980 жылдардың соңында Канада мен АҚШ-та, генетикалық жетілдірілген алғашқы организмдердің алынғанынан бері 20 жылдан астам уақыт өтті. Аталмыш мақалада ауыл шаруашылығы мен экология салаларына биотехнологияның жетістіктерінің əсері мен оларды қолданудың салдары қарастырылады.