ЦИТОКИНИН МЕДИАТОРЫНЫҢ ФИЗИОЛОГИЯЛЫҚ БЕЛСЕНДІЛІГІН БИОТЕСТ КӨМЕГІМЕН ЗЕРТТЕУ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Мақалада келтірілген мəліметтер бойынша қандай да болмасын биореттегішке ең алдымен биотест арқылы зерттеу жүргізу керек. Осы биотест арқылы биореттегішті реттегіштердің ішіндегі қай типті гормонғажататындығын анықтауға болады. Сол себептен біз цитокинин медиаторының өсімдіктерге əсерін бірнеше биотест арқылы зерттедік.