GLY-934 ОБЕСПЕЧИВАЕТ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ РИКТОРА С SIN1 (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
mTOR (mammalian target of rapamycin) - важная киназа, находящаяся на пересечении сигнальных путей ростовых факторов и питательных веществ. Существуя в составе двух мультипротеиновых комплексов - mTORC1 и mTORC2 (mTOR complex 1/2) – данная киназа регулирует процессы клеточного роста и пролиферации. Нами установлено, что остаток Gly-934 одного из компонентов mTORC2 - риктора – играет ключевую роль в обеспечении его взаимодействия с белком Sin1.mTOR өсу факторлары мен қоректік заттардың сигналдык жуйесінің тоғысында орналаскан жəне mTORC1 жəне mTORC2 мультипротеиндік кешендерінін құрамына кіретін негізгі киназа болып табылады. Осы жұмыста mTORC2 кешеніндегі риктордың Gly-934 қалдығы риктор-Sin1 əсерлесуінде басты рөл ойнайтындығын көрсеттік.