ПРИНЦИПЫ ОТБОРА ШТАММОВ ДЛЯ НОВОГО ЛАКТОСОДЕРЖАЩЕГО ПРОБИОТИКА (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Биологиялық жəне технологиялық лактобацилла штаммдарының сəйкестілігі анықталады. Үш штаммнан құралатын композиция L.fermentum AK-2R, L.acidophilus AA-1, L.plantarum AP-1 жасалынды. Композицияға үш штамм кірді, олар антагонисттік бейсенділігімен ерекшеленеді. Пробиотикалық консорциум қабілеттілігін кеңейтеді.