РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ПОЛУЧЕНИЯ ЭФФЕКТИВНОГО БИОФУНГИЦИДА – СТИМУЛЯТОРА РОСТА РАСТЕНИЙ НА ОСНОВЕ МИКРООРГАНИЗМОВ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
В этой статье представлены методы разработки эффективного биофунгицида на основе селекционных активных штаммов бактерий рода Bacillus, которые были генотипированы по гену 16s РНК. Определено распространение и развитие фузариозно-гельминтоспориозной инфекции, а также корневой гнили зерновых культур. Определена биологическая и выявлена хозяйственная эффективность использования биофунгицида в технологиях выращивания пшеницы.Бұл мақалада 16s РНҚ гені бойынша генотипирленген белсенді Bacillus туысына жататын штамдары негізінде дайындалған тиімді биофунгицидті өңдеу əдістері көрсетілген. Астық тұқымдастарындағы фузариозно-гельминтоспориозды жəне тамыр шіріктері инфекцияларының дамуы жəне таралуы анықталған. Биофунгицидтерді астық тұқымдастарының аталған ауруларына қарсы қолдану кезіндегі биологиялық жəне шаруашылық тиімділігі анықталған.