ФУНГИЦИДТІ ҚАСИЕТКЕ ИЕ СHAETOMIUM ТУЫСЫНА ЖАТАТЫН САҢЫРАУҚҰЛАҚ ШТАМДАРЫН АРПАНЫҢ ТАМЫР ШІРІГІ АУРУЫНА ҚАРСЫ ҚОЛДАНУ (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2017)
Бұл мақалада зертханалық жəне танаптық жағдайларда арпа өсімдігінің тамыр шірігі ауруын қоздыратын Fusarium жəне Bipolaris фитопатогендеріне қарсы Chaetomium туысына жататын целлюлозаны ыдыратушы саңырауқұлақтардың фунгицидтік қасиеті зерттелді. Зерттеу жұмыстарының нəтижесінде Chaetomium туысысаңырауқұлақтарының антагонистік белсенділігі туралы зертханалық жағдайда алынған мəліметтер танаптық жағдайдағы тəжірибелермен дəлелденді.В этой статье исследованы в лабораторных и полевых условиях фунгицидные свойства целлюлозоразрушающих грибов рода Chaetomium против возбудителей корневой гнили ячменя Fusarium и Bipolaris. В результате антагонистических свойств грибов рода Chaetomium исследования полученные данные в лабораторных условиях были подтверждены на полезных опытах.