Биологическая эффективность химических препаратов и препаративной формы энтомопатогенного гриба Beau. Beauveria bassiana (bals.) vuill. энтомопатогенді саңырауқұлағының препаративтік үлгісінің биологиялық тиімділігі (ҚазҰУ Хабаршысы. Биология сериясы, 2015)
Объемы ежегодно проводимых химических мероприятий против саранчовых на юго-востоке Республики Казахстан доходят до 120 000 га, при биологической эффективности инсектицидов из различных групп химических соединений 95,6-98,9%. Одновременно наблюдается гибель полезной энтомофауны. Применение препаративной формы энтомопатогенного гриба Beauveria bassiana (Bals) Vuill. в форме масляной суспензии вызывало смертности 71,0-97,5% вредителя, что достаточно эффективно для контроля численности саранчовых.Қазақстан Республикасының оңтүстік шығысында шегірткеге қарсы жүргізілетін химиялық шаралар аумағы 120 000 га-ға дейін жетеді, бұл кездегі әртүрлі химиялық қосындылар топтарындағыинсектицидтердің биологиялық тиімділігі – 95,6-98,9%. Сонымен қатар пайдалы энтомофаунаның жойылуы байқалды. Beauveria bassiana (Bals)Vuill. энтомопатогенді саңырауқұлағының препаративтік үлгісін майлы суспензия түрінде қолдану зиянкесті 71,0-97,5%-ға дейін жойды, бұл шегірткелер санын бақылауда өте тиімді болып табылады.